Keuring voor verkoop
Praktisch advies bij het verkopen van een occasiewagen Touring.
Bij verkoop van een lichte vrachtwagen is er eerst een tweedehandskeuring waarna de koper het inschrijft en er vóór ingebruikstelling opnieuw mee naar de keuring moet voor een zgn. Het inschrijvingsbewijs in één of verscheidene delen. Het roze formulier aanvraag tot inschrijving van een voertuig afgeleverd en afgestempeld door de technische controle. Het keuringsattest van een station voor technische controle. Het gelijkvormigheidsattest van het voertuig. Als het een voertuig met een LPG-installatie is het attest voor de LPG-installatie. Vanaf 15/11/2006 het tweedehandsrapport dat wordt opgesteld door de technische controle. Vanaf 01/12/2006 de Car-Pass een officieel document met de kilometerstand van het voertuig dat men kan bekomen bij het keuringsstation.
Auto verkopen zonder keuring? Spaargids.be forum.
Binnen deze tijd moet u de auto hebben verkocht of op de naam van de nieuwe eigenaar hebben gezet anders is er een nieuwe keuring vereist. Niks belet je echter wel naar de keuring voor verkoop te gaan en nadien het voertuig zelfs met rode kaart Carpass alsnog wettelijk te verkopen. Zo kan de koper zich nooit tegen jou keren als hij dan koopt na proefrit en in de staat waarin het voertuig zich bevindt welgekend en gekeurd door de koper en zonder enige verdere garantie op eventuele verborgen gebreken. Ben ook niet zeker of de koper als het voertuig nog niet gekeurd geweest is voor verkoop nadien met andere nummerplaten dan welke op het inschrijvingsbewijs staan de keuring kan volgen.
Mijn wagen verkopen Car-Pass.
Wanneer je een auto tweedehands wil verkopen moet je deze wagen voorrijden voor een tweedehands keuring. Het kilometerattest zal dan automatisch ter plaatse worden aangemaakt en afgeleverd als de auto slaagt voor de keuring. Het is niet vereist een technische keuring te laten uitvoeren om een Car-Pass te verkrijgen. Je kan de Car-Pass ook gewoon zo aanvragen in elk keuringscentrum. Let wel een Car-Pass mag slechts worden afgeleverd na voorrijden van het voertuig. Het chassisnummer en de stand van de kilometerteller moeten immers worden opgenomen om een Car-Pass te kunnen aanmaken. Hoelang blijft een Car-Pass geldig? De wetgeving voorziet dat bij de verkoop van een tweedehands wagen een Car-Pass van recente datum moet worden afgeleverd.
keuring voor verkoop verplicht?
Ik heb ook eens een auto verkocht zonder keuring voor verkoop. Gewone keuring was er wel bij. Is niet verplicht als je het mij vraagt. Ik heb er iig nooit niks van gehoord en dat was dan zelf geen vriend. 14 oktober 2013 1249 3. Het is verplicht in die zin dat de koper ten alle tijde de koop kan laten ontbinden volgens mij zelfs zonder reden als er geen keuring voor verkoop en carpass zijn afgeleverd.
Moet ik de stookolietank keuren bij verkoop? Dewaele.
Veel woningen worden verwarmd met stookolie of mazout die vaak lokaal in een stookolietank wordt opgeslagen. Het opslaan van grotere hoeveelheden stookolie brengt uiteraard risico's op vervuiling of bodemverontreiniging met zich mee. Om dit te voorkomen is het wettelijk verplicht om je stookolietank regelmatig te laten keuren. Onze juriste Sofie legt je in onderstaand filmpje uit wat je moet weten over de keuring van je stookolietank! In Vlaanderen is het wettelijk verplicht om elke stookolietank na de plaatsing maar vóór de ingebruikname te laten keuren.
Tweedehandskeuring GOCA.
Invoer binnen EU met COC. ONAFHANKELIJKHEID OBJECTIVITEIT KWALITEIT PROFESSIONALISME UNIFORMITEIT. De tweedehandskeuring is verplicht wanneer een particulier of handelaar een voertuig verkoopt dat ingeschreven zal worden op een andere titularis. Een wagen moet voor de verkoop ervan onderworpen worden aan een tweedehandskeuring die moet worden uitgevoerd vooraleer het voertuig wordt ingeschreven op naam van de nieuwe eigenaar. Er wordt geen tweedehandskeuring vereist bij een overdracht met de oude kentekenplaat tussen echtgenoten wettelijk samenwonenden of van ouder op kind inschrijvingsaanvraag via de verzekeraar. Indien de overdracht van de oude kentekenplaat niet gewenst is of indien de oude kentekenplaat niet van het nieuw Europees formaat is 7 karakters zal een administratieve keuring voor de inschrijving uitgevoerd worden in een keuringscentrum voor het afleveren van een inschrijvingsaanvraag.
Notaris.be Kopen huren en lenen Kopen en verkopen.
Huur volgens gemeen recht. Recht van erfpacht opstal en natrekking. Naar aanleiding van de verkoop van een woning is de verkoper sedert 1 juli 2008 verplicht een controleverslag met betrekking tot de elektrische installatie te bezorgen aan de koper. Deze controle is verplicht voor een wooneenheid waarvan de elektrische installatie werd begonnen vóór 1 oktober 1981 en die nog geen controleonderzoek door een erkend organisme heeft ondergaan. Onder wooneenheid wordt verstaan een huis een appartement een lokaal of een geheel van lokalen dat als woning dient voor een of meerdere personen die in familieverband of als gemeenschap leven.
Elektrische Keuring bij Verkoop Woning?
Zie link FOD Economie. Ons nieuw telefoonnr 050 68 55 55 vanaf 1/11/2013. Bespaar u een herkeuring. Lees onze meest voorkomende opmerkingen. Elektrische keuring bij verkoop woning. Bij verkoop van een woning waarvan de elektrische installatie of een deel daarvan dateert van vóór 1 oktober 1981 is het in de drie gewesten verplicht een elektrische keuring uit te voeren. De verkoper moet sinds 1 juli 2008 reeds bij het ondertekenen van de verkoopovereenkomst het zogenaamde compromis een keuringsattest kunnen voorleggen. Ook wanneer het beschikbaar keuringsattest ouder is dan 25 jaar of wanneer er wijzigingen of uitbreidingen zijn aangebracht moet de keuring opnieuw worden uitgevoerd.

Contacteer ons

Zoeken naar Keuring voor verkoop